Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.1.2013, Jan Vítek, recenze
Nedávno Microsoft ohlásil příchod nové klávesnice Sculpt Comfort Keyboard, která se pyšní jednou velkou novinkou. Jde o rozdělený mezerník, který svůj prostor uvolnil pro backspace. Microsoft tak chce usnadnit psaní uživatelům, kteří při psaní často chybují.
pidalin (1502) | 7.1.201320:05
Metro keyboard.
Odpovědět0  0
631275 (287) | 6.1.201322:50
Tak tedy nevím nevím, ale pravým palcem mlátím do mezerníku jen při psaní textu, zato levou polovinu používám při cadu ­( a hrách ­) prostě těch činnostech, kdy se pravou rukou držím zuby nehty myši. Letmý pohled na klávesnici ­(Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4k­) a levá část je stejně ohmataná jako pravá. Možná o trochu víc.

Každopádně rozdělení mezerníku na dvě půlky bych bral, mačkat okraj patnácticentimetrové klávesy je rozhodně míň pohodlné, než stisknout střed nějaké poloviční.
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 7.1.201312:28
No on vůbec ten mezerník u té natural keyboard je na přepracování. Jako mít to s někým v práci, tak mě dotyčný tu klávesnici, dříve či později, hodí z okna. Protože to jsou rány :)
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 5.1.201317:14
Koukám na text, říkám si, co je to zase za kravinu, dyť mezerník určitě používám celý?!? takže pohled na mezerník mého stařičkého notebooku proti světlu ­- a je to tak, zatímco klávesy ASDE jsou úplně vyhlazené a lesklé, levá část mezerníku je matná zdaleka nejvíc ­(dokonce víc než caps lock ­- stejně matný je jedině scroll lock. Takže mea culpa, levá část mezerníku je pro mě opravdu nanic.

Ale zvykat si na to, že backspace je na protější straně klávesnice než dosud, brrrr, to je věc druhá, to asi ne...
Odpovědět1  0
Petroman (119) | 6.1.201314:05
Tak jsem se jal taky testovat sám sebe a je to tak. Přestože jsem se kdysi učil ­"oboupalcově­", tak ten levej na to dneska už kašle :)
Odpovědět0  0
Pavel Kovač (1033) | 6.1.201314:40
Na váš popud jsem zkontroloval klávesnici co odešla do křemíkového nebe a zjistil jsem že jsem na tom podobně. A to i před fakt, že jsem levák. Tzn. mozek by mohl více používat levý palec.
Odpovědět0  0
M0RGAN (249) | 5.1.201310:23
Nějaké ­"ergonomické­" klávesnice už jsem si vyzkoušel a nedám dopustit na klasiku. Navíc s častým používáním notebooku mi vyhovuje klávesnice s nízkým zdvihem i notebookovým rozložením. A když mi Logitech přestal vyrábět UltraX Premium, přešel jsem na kombinaci Anywhere MX+K360 a spokojenost. Používám počítač i v posteli a tam se menší myška i klávesnice a hlavně bezdrát rozhodně hodí.
Na tuhle MS klávesnici se podívám a dostávám osypky, ne z ceny, ale z představy, že bych to měl používat :­-­))
Odpovědět0  0
Maxtor (10) | 4.1.201315:05
Cena je OK.. stezovat si v dobe mysi za 3000,­- na klavesnici za tisicovku me prijde minimalne usmevne.. o tom, ze podobne periferie vypadaji na prvni pohled a dotek jinak, nez sunty od nejakyho Geniusu, snad ani netreba zduraznovat..

S cim mam ale problem je recenze.. opet jen polovicata prace.. na tuhle klavesnici na netu snad nelze najit rozumny test, ktery by delal neco jineho, nez rekl, ze se na ni pise fajn a pripojil 5 fotek..
Prave jsem podobny problem resil ­(prechod na bezdrat klavesnici­) a jedine, co me u tohoto modelu zajimalo je dikladne nafoceni predni hrany pri odmontovani podlozky na dlane.. dle toho minima fotek ­(rekneme spise ikon­), ktere google najde, lze soudit, ze zde vznikne neprijemna hrana, nehlede na fakt, ze onen plast ze ktereho telo klavesnice je, pak vypada jak z ciny za 3 koruny..

Priste tedy klast duraz na detaily.. test ma byt co nejobsahlejsi.. ani ne tak textem, ale hlavne tim, aby recenze nabidla jakysi blizky osobni pohled na dany vyrobek.. ne par fotek na tlacitka a baterky a nazdar.. jinymi slovy.. tahle recenze je stejna jako vsechny ostatni na netu.. tedy neuplna a pro me vzhledem k durazu, ktery na design klavesnice kladu, k nicemu..
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 4.1.201315:31
Stačí minuta hledání

http:­/­/content.hwigroup.net­/images­/products­/xl­/164736­-5.jpg
http:­/­/ripley.za.net­/wp­-content­/plugins­/rss­-poster­/cache­/e2215_Microsoft_Keyboard_35454626_08_610x436.jpg

Jinak ta ­"nepříjemná­" hrana zde sice vznikne, ale klávesnice je tak nízká, že tato hrana nikoho nemusí zajímat. Snad jsem tímto onu polovičatou recenzi doplnil.
Odpovědět0  0
Maxtor (10) | 4.1.201316:08
No ona minuty prinesla prave ony male picty, chapu, ze na notebooku s 1366x768 je to v pohode, ale ja mam se svymi 2560x1600 trochu problem a screeny pod 1000 wide povazuju za ikony.. :­)
No ne.. myslel jsem to spise tak, ze kdyz uz pisu recenzi, tak poradne.. u podobneho zarizeni jsou dulezite hlavne fotky.. no to je jedno.. vzal jsem HP Elite a pokud tvrdis, ze u microsoftu je ­"hrana tak nizka, ze..­", tak musim poznamenat, ze dle fotek je zhruba 2x, 3x vetsi nez mam ted.. spise je ale podstatne to, ze je ostra.. nejde o sikme zkoseni, ale proste o schod, za kterym zacina klavesnice.. pri sve vyberu jsem resil prave tento problm.. jak se na tom pise.. jak se na to pokladaj ruce.. vadi to, nevadi.. atd..
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 4.1.201316:32
Mě by ale fakt zajímalo, proč by si někdo na klávesnici, určené pro psaní všemi deseti, dával pryč podložku. Podle mě je to tam spíše oddělitelné z důvodu záměny třeba za nějakou gelovku nebo tak. Ale fakt asi návrháře nenapadl váš problém, ať je jakýkoliv... A cena je teda na kus plastu zatraceně vysoká. Kombo ergonomické bezdrátové myši a klávesnice od MS se dneska prodává za podobnou cenu. Ale to je úplně jiná liga.
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 4.1.201318:22
Mea culpa, příště zakomponuju fotografie minimálně v Ultra HD. To já nemohl vědět, že vy máte na stole tak úžasný stroj, na jaký my, plebs s HD notebooky, můžeme jen obdivně zírat. Také budu brát v úvahu srovnání s HP Elite a vůbec s veškerým nadřazeným hardware.
Odpovědět0  0
Maxtor (10) | 5.1.201320:13
To neni potreba.. bohate by stacilo, kdybyste odhodil svou ubohost a prestal tady mit tyhle povysenecke reci.. pokud uz napisu recenzi.. musim snest jeji kritiku..
A ano.. periferie za 1000 Kc by se mela srovnavat se stejne drahymi periferiemi..
Odpovědět0  0
sakumprask | 6.1.201312:55
No,
já myslím, že by nebylo vůbec od věci mít možnost ­"zoomnout­" na fota alespoň ve 2Mpix, ideálně vidět i nějaké to video s komenty, které by se k některým produktům, ne zrovna k tomuto, hodilo ­- ale to byste museli vyházet ty své GTXy, že?

Mea culpa??? To je vše na, co si při svém ­"vzdělání­" troufáte, pane Vítek??? Máte sice předpoklady být naším zdejším Fukou, ale to byste si musel odpustit zmiňovanou povýšenost ­(nechte si o tom zdát, aneb pozdě bycha honit, autorita se buduje jinak­) ­- čtenáři jsou ti, kdo Vám dává na chleba, byť jsme to parta nevděčníků... ­"Nadřazeným hardware­" by se dal označit váš portál, pane...
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 6.1.201314:26
Troufal jsem si toliko nasadit stejný tón při diskuzi a pokud někomu přijde moje chování povýšené, pak to se omlouvám, to jsem neměl v úmyslu. Nechci se tady ale už dohadovat tímto stylem.

Co se týče fotek, osobně se snažím, aby byly detailní a dostatečně velké a popis zkušeností zvlášť u periferií nevynechal nic, co jsem zjistil. Ostatní zase musí pochopit, že co zajímá je, nemuselo recenzenta vůbec napadnout, a to zvlášť u subjektivního hodnocení.

Jestli budou větší fotografie, jako že to určitě je třeba zvážit, na tom se musíme dohodnout v rámci celé redakce a nastavit nějaký systém.
Odpovědět0  0
Maxtor (10) | 6.1.201316:26
No a vzdyt o to slo.. pouze sem upozornil na fakt, ze mi tady polovina veci chybi.. to, ze recenzenta nenapadly ale neni problemem ctenare, ale toho, ze ma redakce spatne recenzenty.. ukolem stomatologa, pri pohledu do pusy neni opravit bolavy zub, krome toho ale i zkontrolovat vsechny ostatni..
Tohle vse nepisu z pohledu ctenare, ale z pohledu recenzenta.. prvni, co by me pri pohledu na tuhle klavesnici zajimalo je ­(uz jen vzhledem k cene­), co je pod klavesami.. o jaky typ buttonu jde.. okamzite bych jeden zkusil vyloupnout.. a fotil bych a fotil bych a fotil bych.. kdyz pisu o zamku podlozky, vyfotim snad i zamek podlozky ne..?
Tohle neni recenze, ale clanek na urovni preview.. prvni dojmy.. spise takovy ten pokec o tom ze vydeli jsme na veletrhu a osahali jsme si + par fotek ze shora, vsechny stejne..

A ano.. kvalita je dana pouze redakci, ktera se zde v diskusi jasne vybarvila.. takze uz vlastne koncim s poznamkami, protoze pokud se redakce se zakazniky bavi podobnym stylem, nikdy se nikam neposune.. a je to dobre..
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 6.1.201318:11
Zámek je na jedné fotografii jasně vidět, není třeba ukazovat více. A pokud tak kladete důraz na klávesnice, tak jistě víte, že za tu cenu jde o prostou hybridní membránovou klávesnici ­(to je ostatně v recenzi uvedeno­) a opravdu nevím, co je na tom tak zajímavého k focení. Pokud to zajímavé je, například u mechanických, tak mám v recenzích uvedeny fotky samotných tlačítek.

Já opravdu nemůžu za to, že byste si představoval více fotek u recenze, kde ty uvedené dle mého názoru naprosto stačí.
Odpovědět0  0
Petroman (119) | 4.1.201314:02
Jako ta klávesnice je asi fakt fajn. Ale ta cena je teda vražedná. To je více než za ­"naturálku­" od Microsoftu. A na tu to zas jako fakt nemá.
Odpovědět0  0
ttxman (18) | 4.1.201312:00
Neslo by treba nahrat ­"microsoft Mouse and Keyboard center­" a prehodit to v nem ? Vetsinou to umoznuje docela dost veci i obycejnejscih klavesnic a mysi od microsoftu
Odpovědět0  0
Jan Vítek (3359) | 4.1.201312:11
Dle produktových stránek k této klávesnici není k dispozici žádný software pro nastavení a Microsoft Mouse and Keyboard Center ji nepodporuje ­- http:­/­/www.microsoft.com­/hardware­/en­-us­/help­/windows­-8­/troubleshooting­/mouse­/supported­-devices
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.